regelkleppen, veiligheden en afsluiters reviseren en testen in de eigen werkplaats

In het bedrijfspand van Van der Ende Valve Services op Honderdland is een moderne werkplaats te vinden voor alle werkzaamheden. Hier worden dagelijks regelkleppen, veiligheden en afsluiters onderhouden, gereviseerd en gemodificeerd.

Demonteren van regelkleppen, veiligheden en afsluiters

Bij binnenkomst krijgen uw producten een eerste inspectie, inclusief een controle op de bijbehorende documenten (o.a. schoonverklaring). In veel gevallen maken we foto’s van de aangeleverde kleppen. Na vrijgave worden uw producten door onze ervaren monteurs zorgvuldig gedemonteerd.

Stralen van regelkleppen, veiligheden en afsluiters

Voor het stralen van de onderdelen van regelkleppen, veiligheden en afsluiters is er in huis een eigen straalafdeling. Hier maken we gebruik van RVS-straalgrit. Kleinere onderdelen en delen die extra zorg nodig hebben worden door ons gepareld.

Spuiten en lakken van regelkleppen, veiligheden en afsluiters

Op basis van klant- of fabrieksspecificaties worden de onderdelen en complete kleppen volgens de juiste specificatie gespoten. Wij hebben de beschikking over een eigen verfmenginstallatie en zijn daardoor in staat om aan elke specificatie te voldoen. Voor klanten in de offshore worden de kleppen in meerlaags component coating gezet.

Opspuiten, stelliteren van pluggen en zittingen

Ook het opspuiten en stelliteren van pluggen en zittingen wordt door ons verzorgd. Gekwalificeerd laswerk wordt door ervaren partners uitgevoerd.

Machineafdeling

Voor alle machinale bewerkingen is de juiste apparatuur voorhanden, zoals voor het bewerken van de pakkingvlakken en klephuizen. Zijn originele onderdelen niet op tijd leverbaar? Dan kunnen we in overleg met de opdrachtgever die ook zelf vervaardigen. Ook bij de fabricage van meer speciale onderdelen in speciale materialen zoals Tungsten Carbide en Stellite bent u aan het juiste adres.

Montage en druktesten van regelkleppen

Regelkleppen monteren en testen gebeurt in een aparte afdeling. Met gebruikmaking van computergestuurde testbanken zijn we in staat plug en zitting te controleren op lekkage en de complete kleppen op lekdichtheid te controleren. Testen worden in overeenstemming met internationale normen uitgevoerd. Onze testbanken zijn uitgerust met gekalibreerde instrumenten en uitgebreide rapportagefuncties.

Afdeling instrumentatie

Na het testen en spuiten van onderdelen worden regelkleppen afgemonteerd door onze instrumentatiespecialisten. Dit gebeurt met onder andere positioners, solenoids- limitswitches en boosters. Veel instrumentatieonderdelen hebben we altijd op voorraad. Zo kunnen we analoge en smart positioners van Masoneilan, Fisher, Siemens en andere merken direct uit voorraad leveren. We zijn in het bezit van software van veel grote merken positioners, Looptesten en fingerprints worden bij veel regelkleppen uitgevoerd.

Afdeling veiligheden, drukvacuümkleppen en explosieluiken

Van der Ende Valve Services reviseert elk merk veiligheid. Veiligheden wordt conform fabrieksspecificatie onderhouden en in overeenstemming met de regels van het Stoomwezen (T0103) gereviseerd en getest. Op klant locatie wordt ons door inspectie en onderhoud aan drukvacuümkleppen en explosieluiken uitgevoerd.

Afdeling afsluiters/appendages

De mogelijkheden voor de revisie voor afsluiters zijn bijna onbegrensd: we kunnen bijna elk type en uitvoering in onze werkplaats reviseren: Ball, Gate, Globe, Plug en vele andere typen afsluiters. Door onze jarenlange ervaring zijn er maar weinig afsluiters die niet bekend zijn bij onze specialisten!