Nieuwe directeur: Carl Wierks

carl wierks

Met veel genoegen verwelkomt Van der Ende Valve Services een nieuwe directeur. Carl Wierks, een ware professional binnen de procesindustrie, neemt de leiding van het bedrijf geleidelijk over van de huidige directeur-eigenaar, Hans van der Ende. In dit artikel delen beide heren hun gezamenlijke visie voor de toekomst van ons bedrijf, ofwel: het oudst opererende revisiebedrijf van Nederland.

Maak kennis met Carl Wierks

Jaren geleden maakte Carl Wierks kennis met de wondere wereld van regelkleppen, veiligheden en afsluiters in diverse leidinggevende functies bij toonaangevende bedrijven als Pipeline Equipment Benelux, Mokveld en CCI (IMI). Na carrièrewisselingen binnen de olie- en gas-, coating- en bouwsector, maakt hij bij Van der Ende Valve Service zijn terugkeer naar de procesindustrie – en wel als algemeen directeur.

"Wat me aantrekt in Van der Ende Valve Services is de kans om te werken in een relatief kleine organisatie, met een schat aan kennis, die klaar is voor een nieuwe fase van groei,” legt Carl uit. “Toen ik hier voor het eerst binnenstapte, voelde het direct goed. De sfeer maakte me enthousiast. In de goed georganiseerde werkplaats zijn tal van faciliteiten beschikbaar die het werk voor het personeel vergemakkelijken. Bovendien bleek al snel dat mijn waarden en wensen perfect aansluiten bij die van de medewerkers hier.”

De toekomst van het oudste revisiebedrijf van Nederland

Hans en Carl delen een gezamenlijke visie voor de toekomst van Van der Ende Valve Services. Beiden benadrukken het cruciale belang van proactieve klantondersteuning bij het optimaliseren van processen in een snel veranderende industrie. “Ons doel is om de ‘Total Cost of Ownership’ van een klant te minimaliseren. Een belangrijk speerpunt hierbij is het verlagen van de emissie van afsluiters en regelkleppen binnen het gehele proces. Dit is essentieel in een tijd waarin de focus ligt op milieubewustzijn en duurzaamheid,” stelt Carl. Hans vult aan: “Een ander belangrijk speerpunt heeft derhalve te maken met proactief handelen. Dankzij onze expertise zijn we in staat om de klant direct na afronding van de huidige onderhoudsstop te adviseren over de komende stop. Op deze manier anticiperen we op mogelijke uitdagingen en ontzorgen we onze klanten.”


"Geen massaproductie, maar echt meedenken met de klant om het proces zo optimaal mogelijk in te richten"

Om op deze ambities voort te bouwen, is een nauwe samenwerking en een naadloze overgang in leiderschap essentieel. Hans zal een technisch adviserende rol op zich nemen en de diepgaande kennis en expertise delen die hij in de loop van 45 jaar heeft opgedaan, terwijl Carl zich richt op het motiveren van het team en het bevorderen van de ontwikkeling van het bedrijf. Hans: "Deze verandering stelt ons in staat om de sterke punten van Van der Ende Valve Services verder te benutten en te verbeteren. Ik ben blij dat Carl hier is om zijn visie en kennis in te brengen, ik heb het volste vertrouwen in Carl en het gehele team.”


v.l.n.r. Carl Wierks & Hans van der Ende

Een gestroomlijnd proces als uitgangspunt

“Vanaf het begin benadrukken we hier: service, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn het belangrijkst, commercie komt daarna. Natuurlijk is het van belang om commercieel aantrekkelijk en concurrerend te zijn, maar deze drie kernwaarden staan bovenaan,” vertelt Hans, terwijl Carl instemmend knikt. "De klant moet meer verdienen aan ons dan wij aan hen. Dat is onze gedachtegang voor groei, die zich in het verleden heeft bewezen. Een praktisch voorbeeld: waar een klant zijn equipment normaal gesproken eens in de drie maanden moest laten reviseren, is dit door onze klantgerichte oplossingen nu slechts eens in de vier jaar nodig. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen." Carl vult aan: “Deze klantgerichte benadering is evenzeer toepasbaar in andere sectoren dan de (petro)chemie. Onze aanpak op het gebied van revisie en onderhoud biedt waarde voor tal van processen die afsluiters omvatten, ongeacht of het nu gaat om de energiesector, afvalverwerking of voedingsindustrie.”

De beste werkgever in de industrie

Onze visie omvat niet alleen technische excellentie en sterke klantrelaties; toewijding aan medewerkers is minstens zo belangrijk. Carl: “We willen de beste werkgever in de industrie zijn. Hoewel dit een ambitieus doel is, verplichten we onszelf om de organisatie te leiden vanuit deze visie en een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig, gewaardeerd en enthousiast voelen.”

Met Carl Wierks als de nieuwe directeur van Van der Ende Valve Services en de blijvende betrokkenheid van Hans van der Ende, staat ons bedrijf klaar om zijn positie in de industrie te versterken en verder te groeien, terwijl het de oorspronkelijke kernwaarden in ere houdt.