Terug naar de basis: maak kennis met voorman Marco

Na elf jaar is Marco weer terug van weggeweest als voorman bij Van der Ende Valve Services. Hoe zijn rol eruitziet? En wat Marco motiveerde om terug te keren naar onze werkplaats in Maasdijk? We kunnen vast verklappen; deze stap heeft alles te maken met zijn voorliefde voor techniek.

Op zijn zestiende begon Marco zijn technische reis bij Ford, waar hij gedurende zestien jaar zijn kennis en vaardigheden ontwikkelde. Een tip van iemand uit zijn persoonlijke netwerk bracht hem bij Van der Ende Valve Services – en zo geschiedde. “Alle onderdelen in de werkplaats heb ik mogen doorlopen, beginnend bij het begin: demontage. Na enige tijd werkte ik ook mee aan projecten buiten de werkplaats en zelfs offshore," vertelt Marco.

Het beste van twee werelden

Na een carrière-uitstap in de automotive sector, vond Marco zijn weg deze zomer – na elf jaar – terug naar Van der Ende Valve Services. Zijn motivatie om terug te keren? De veelzijdigheid in techniek die binnen ons bedrijf te vinden is. “Je hebt hier een draaierij, maar je kunt ook lassen: alle onderdelen binnen de techniek zijn hier te vinden,” stelt Marco. “Bovendien krijg ik bij Van der Ende Valve Services de vrijheid om deels voor mezelf te werken en hierbij mijn eigen onderneming uit te bouwen. Vier dagen per week werk in vaste dienst als voorman en één dag per week sleutel ik aan auto’s voor mezelf. Techniek en auto’s: een combinatie die ik heel leuk vind!” En alsof dat nog niet genoeg is, spendeert Marco zijn vrije uren momenteel aan het verbouwen van zijn nieuwe woning, waar hij binnenkort samen met zijn vrouw en bonusdochter zal intrekken.

In zijn rol als voorman in de werkplaats is Marco verantwoordelijk voor het waarborgen van een vlekkeloze uitvoering van het revisieproces. Hij houdt toezicht op het gehele proces in de werkplaats, inspecteert de kleppen en zorgt ervoor dat ze voldoen aan de gestelde eisen. Marco fungeert als het ware als de schakel tussen de werkplaats en het kantoor, en draagt bij aan een soepele afstemming van werkzaamheden.

Door de jaren heen heeft Marco zijn expertise verrijkt en waardevolle ervaringen opgedaan. Hij ziet de toekomst van meet- en regeltechniek binnen Van der Ende Valve Services als een kans om processen verder te digitaliseren en de klant nog beter te bedienen. "Mijn streven is om de gegevens van regelkleppen, veiligheden en appendages nog meer te digitaliseren. Bij binnenkomst van een object weet zowel het team in de werkplaats als op werkvoorbereiding dan nog sneller wat de beste aanpak voor revisie is."

Een wereld van verschil… of toch niet?

Hoewel Van der Ende Valve Services in de afgelopen elf jaar behoorlijk is doorontwikkeld, is de basis, zoals de route die een klep doorloopt in de werkplaats, ongewijzigd gebleven. Het team is gegroeid, met veel nieuwe gezichten die voor een gezellige werkomgeving zorgen. Marco: “Ik vind het leuk om collega’s te motiveren. Samen werken we aan een gezamenlijk doel, wat resulteert in een hechte teamdynamiek.”

Het hele team van Van der Ende Valve Services wenst Marco veel succes en plezier met deze nieuwe, maar vertrouwde, uitdaging!